İstanbul Su Tesisatı Fiyatları Ne Kadar?
İstanbul su tesisatı firması olarak 100% müşteri memnuniyeti garantili 25+ yıllık tecrübe ile tüm su tesisat hizmetlerini sunmaktan onur duyarız. İhtiyacınız olan tüm tesisat ve montaj işlemlerini uygun fiyat ve hızlı servis imkanı ile yapıyoruz.
7/24 Acil Su Tesisatçı
- Anasayfa
- Blog
- Su Tesisatları
- İstanbul Su Tesisatı Fiyatları...
Sıhhi tesisat nedir? Tesisat herhangi bir sistemde olan sıvıları geniş bir uygulama yelpazesi için; ısıtma ve soğutma , atık giderme ve içilebilir su dağıtımı sıhhi tesisat için en yaygın kullanım alanlarından biridir; Ancak sıhhi tesisat bu uygulamalarla sınırlı değildir.
Su tesisatını iki başlık altına inceleyebiliriz.
- Temiz su tesisatı
- Pis su tesisatı
Tesisat sorunları neden oluşur? Söz konusu tesisatın kurulumu aşamasında gerekli özen ve önemin gösterilmemesi, ileride birçok tesisat problemini beraberinde getirmektedir. Standartlara uygun su tesisat malzemeleri kullanılsa bile döşeme esnasındaki pek çok farklı hatalar kalıcı problemlere yol açabilir.
Tesisatta su kaçağı belirtileri varsa kesinlikle herhangi bir yeri kırmayın 7/24 hemen kaçak su tespiti yapan firmamızı arayın ve randevu alın. Çok düşük ücrete çözülebilecek sorunlarınızı daha fazla masraf yaparak büyütmeyin. 25+ yıllık tecrübemizden sizde faydalanın.
Tesisat tamiri nasıl yapılır? Öte yandan birçok tesisat tamirat esnasında ciddi biçimde hasar almaktadır. Tamirat işlerini kendi başınıza yapmayı denemeden uzman kadrolar tarafından yapılması sıhhi tesisat sisteminin ömrünü uzatan başlıca etkenlerdendir.
Bununla birlikte giderlere yabancı maddelerin atılması, bilinçsiz kimyasal kullanımı, tesisatın sonradan değiştirilmesi gibi kullanım hataları sıhhi tesisat sistemlerine en çok zarar veren etkenler de ön plandadır.
Ne Aramıştınız? AVRASYA TESİSAT®
Temiz Su Tesisatı Nasıl Yapılır?
Binalarda suyu, kullanma yerlerine kadar ileten boru ağına bina temiz su tesisatı denir. Bu tesisat, iki bölüme ayrılır:
- Besleme borusu (dış temiz su tesisatı) binalarda boru hattının döşenmesinde şehir su borusu ile binada sayaç arasında kalan kısma besleme borusu denir.
- İç temiz su tesisatı temiz suyu katlara dağıtan kolonlar ile kolonlardaki suyu kullanma yerlerine götüren bağlantı borularından oluşur.
Dairelerde temiz su boruları, zorunlu hâller dışında genellikle sıva altı döşenir. Katlara çıkan kolon boruları ise sıva üstü döşenir. Boruların geçeceği yerler tebeşirle işaretlenir. Kırmaya başlamadan önce zarar verebilecek tesisat olup olmadığı kontrol edilir.
Temiz su tesisatının su akıtma yerlerinin iyi düzenlenmesi durumunda soğuk su ve sıcak su tesisatının iyi planlanması hem işçiliği hem de malzeme tasarrufunu sağlar.
Temiz su tesisatı boruları mutlaka duvardan döşenmelidir. Zeminde döşenecek boruların arızası durumunda değiştirilmesi ya da arızanın giderilmesi oldukça zordur.
Sıcak su tesisatı için soğuk su tesisatı döşendikten sonra sıcak suyun gidecek olduğu yerler işaretlenir. Tesisata ısıtıcı çıkışından başlayarak sırasıyla döşenir. Sıcak su borusu, soğuk su borusunun üst tarafından geçecek şekilde döşenmelidir. Sıcak su ağızlar, daima solda olacak şekilde bırakılmalıdır.
Su borusu izolasyonu neden yapılır? Soğuk su tesisatında duvar içinde olan borulara izolasyon yapılmalı ki, terlemeye karşı önlem alınıp, borular uzun ömürlü olsun. Birbirinin üzerine gelen yatay borularda suyun altındaki borulara zarar vermemesi için soğuk su borusu en altta olmalıdır. Hidrofor ve su sayacından sonra bir basınç regülatörü(basınç düşürücü) konulmasında yarar vardır. Bu sayede basınç sabit kalacak ve gereksiz su harcamasının önüne geçilecektir.
Sıhhi tesisat problemleri çoğu zaman sağlığınızı doğrudan etkiler. Problemlerin çözümünde profesyonel bir ekip tercih etmeniz maliyetlerinizi azaltır, sorunların kesin olarak giderilmesinde sizlere zaman kazandırır.
Temiz su tesisatı püf noktaları nelerdir? Temiz su tesisatında bulunan armatürlerin yerden yüksekliği aşağıdaki gibi olmalıdır.
- Klozet: 40 cm
- Pisuvar: 80 cm
- Eviye: 110 cm
- Bulaşık makinesi: 60 cm
- Taharet musluğu: 15 cm
- Bas: 105–110 cm
- Lavabo: 110 cm
- Banyo küveti: 75 cm
- Ayaklı lavabo: 50–55 cm
- Şofben ya da termosifon: 110 cm
- Çamaşır makinesi: 60 cm
- Isıtıcı: 110–120 cm
Pis Su Tesisatı Nasıl Yapılır?
Pis su tesisatı nedir? Çatı, avlu, dam, balkon gibi yüzeylere düşen yağmur suyu dâhil çeşitli sarf yerlerinden gelen atık suları, pislikleri şehir kanalizasyonuna veya çürütme tesislerine ileten boru ağına bina pis su tesisatı denir.
Pis su tesisatı aşağıdaki gibi iki başlık altında toplanabilir.
- Dış pis su tesisatı
- İç pis su tesisatı
Binaların 1,0 – 1,5 m dışından başlayıp şehir kanalizasyonunda ya da özel temizleme çürütme tesisinde son bulan boru bölümüne dış pis su tesisatı denir. Tesisatta PVC, çimento künk veya kil künk borular kullanılır.
Su kullanım yerlerinden gelen kirli suları binaların 1,0 – 1,5 m dışına kadar taşıyan tesisata iç pis su tesisatı denir. Bina içi atıksu tesisatı; boru bölümlerinin görevleri dikkate alınarak ana boru, kolon, kat borusu, bağlantı borusu, havalık borusu olmak üzere beş bölümde incelenir.
Yatay borularda eğimin %1 verilmesi gerekir. Eğimin %1 den fazla olması atık su borusu içindeki akışkanın katı atıklardan daha hızlı yol almasına bu sebeple de katı atıkları boru içinde yüzdürecek akışkan olmaması sebebi ile borunun daha çabuk tıkanmasına neden olur. Sürekli tıkanan gider boruları için 7/24 hemen arayın.
Pis su tesisatı ustası? Pis su tesisatı imalatının nasıl yapıldığı bina içinde yaşayanların konforunu, güvenliğini hatta sağlıklarını doğrudan etkiler. Bina ömrü pis, atık su tesisatının düzgün imal edilip edilmemesi ile de ilgilidir. Bina içlerindeki pis su tesisatı belli normlara göre yapılmalıdır. Aşağıda bu normlar ile ilgili bazı bilgiler verilmiştir.
- Kattaki atık su borularının mümkün olduğu kadar kısa olmasına
- Boruların suyun akışını kolaylaştıracak şekilde birleştirilmesine
- Düşeyden yataya geçen borularda birleşme yerlerinde yay dirsek veya iki açık dirsek kullanılmasına
- Bina alt toplamasının bina dışına en kısa yoldan çıkarılmasına
- Her atık su kolonun erişimi kolay en alt noktasına bir temizleme kapağı konulmasına
- Zemin üzerinde döşenen atık su borularının ve sıhhi tesisat malzemelerinin alt ve yanlarının ince kumla beslenerek sert cisimlerden korunmasına
- Her pis su kolonun çapı değişmeden mutlaka çatı üzerine kadar çıkarılmasına, üzerine şapka takılarak havalık yapılmasına
- Atık su boru çıkışlarının (tuvalet taşı, lavabo, duş gideri vs.) döşeme ve duvara bağlanacak sıhhi tesisat malzemesinin cins ve özelliğine uygun ölçülerde bırakılmasına
- Atık su çıkışlarının içine inşaat pisliği, harç gibi maddelerin girmesini önlemek için düzgün şekilde kapatılmasına
- Atık su tesisatında kullanılan PVC boruların ve ekleme parçalarının birbirlerine eklenmesinde mutlaka uygun contalar kullanılmalı ve sızdırmazlık sağlanmasına dikkat edilmelidir.
Sık Görülen Sıhhi Tesisat Sorunları?
Sık görülen sıhhi tesisat sorunları nelerdir? Sıhhi tesisat sorunlarının saptanıp, sebebinin anlaşılması ve tamir yöntemlerinin belirlenmesi işlemlerine sıhhi tesisat arıza tespiti denir. Bu arızaları sıralayacak olursak:
- Conta arızaları musluklardan su sızıntısına sebep olabilir. Önlem alınmazsa kabarık bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
- Musluk yuva arızalarında sekman başları kırılmış ya da gevşemiş ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Aksi takdirde musluk vanası boşa dönecektir.
- Musluk yatak arızalarında musluk yatağının bollaşması, çatlaması ya da kırılması durumunda musluğun alt kısmında su kaçağı meydana gelebilir. Kaçak su iç taraftan dolap altlarına kadar ilerleyebilir.
- Gider arızalarında tesisat gider tıkanıklığı sebebiyle giderlerde hoş olmayan kokular meydana gelebilir ve giderden gönderilen su tekrar geri gelebilir.
- Tesisat boru ve pimaş arızalarında tesisata kadar ilerleyen borular tıkanıklık sebebi ile iş görmez hale gelebilir ve alt kata su kaçağı olabilir.
- Ana vana arızalarında bina girişinde yer alan ana vanaların gevşemesi, contalarının deforme olması ya da şehir şebekesinden ana vanaya gelen borularda tıkanıklık yaşanması sebebiyle vanalar çalışmaz hale gelebilir.
- Sifonlarda yaşanabilecek arızalarda sifon tıkanıklığı, kapak arızaları, sızıntı yapması, pis koku yayması gibi problemler baş gösterebilir.
- Atık su tesisatlarında yaşanabilecek arızalarda ise ses yapması, böcek kurt solucan gibi hayvanların tesisata sızması, kötü kokular yayılması gibi problemler baş gösterdiğinde sifon bağlantı yerinde delik ya da çatlak meydana gelmiş olabilir.
Tuvalet, lavabo, süzgeç, klozet, pimaş borularında, yağmur borularında meydana gelen tıkanıklıklarda tesisata zarar veren tıkanıklık açıcıları kullanmayın. Firmamız her türlü tıkanıklık sorununda 7/24 robotlarla kırmadan tıkanıklık açma hizmeti vermektedir. Tıkanıklık açma konusunda detaylı bilgi ve fiyat almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul Su Tesisatı Fiyatları?
Su tesisat fiyatları ne kadar? İstanbul su tesisat fiyatları için 7/24 firmamızı arayabilir fiyat alabilirsiniz. Sağlıklı bir fiyat verebilmek için sizden alacağımız tesisat dönecek alan ve malzemelerle ilgili bilgilere ihtiyacımız vardır. Bunun haricinde çeşitli ortamlar görülen tesisat fiyatları gerçeği yansıtmak ile beraber dolandırıcı niyeti de taşımaktadır.
Tesisat problemlerinden dolayı mağdur olmamak için montaj kurallarına uymalıyız, tesisat kaçakları binamızın mukavemetine zarar verebilir, hatalı imalatlar sebebi ile mağdur olan kişi sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Tamiri büyük maliyetlere sebep verebilir, bu yüzden montaj kurallarına riayet ederek kaliteli sıhhi tesisat malzemeleri kullanmalıyız.
- Tesisat işlerimizde eğitimli uzman kişilerden yardım almalıyız.
- Kullanılacak malzemelerde üreticinin verdiği uyarılara dikkat edilmelidir.
- Mobilya ve benzeri elemanların duvara sabitlenmesi ve elektrik tesisatı göz önünde bulundurulmalı tesisat hatları buna göre döşenmelidir.
- Tesisat hatlarında değişim gerekirse bununla ilgili ataşman hazırlanmalıdır.
- Metal su boruları kirece maruz kalmamalıdır, kılıf vb. ile koruma yapılmalıdır
- Sıva üstü boru elemanları duvardan 3-4 cm yi geçmeyecek şekilde kelepçelenmelidir.
- Sıcak tesisat boruları dikey eksende solda , yatay eksende altta olmalıdır.
- Temiz su boruları yatay eksende sayaç tarafına %1 eğimle döşenmelidir.
- Tesisat tamamlandıktan sonra basınç ile test edilmelidir.
- Sızdırmazlık için teflon bant kullanılmalıdır.
- Test öncesi çıkışlar doğru bi şekilde kapatılmalı, iki kat basınç ile test 24 saat devam etmelidir.
- Şebeke basıncında 48 saat test devam etmelidir, sızdırmazlık kontrol edildikten sonra test sonlanmalıdır.
- Yapının dışarısında kalan borular donmaya karşı en az 60 cm gömülmelidir.
- Ağır hareketli yüke (otopark vs.) maruz kalan bölümlerde önlem alınmalıdır.
- Kullanılan sıhhi tesisat malzemeler arasında paslanacak yapıda olanlara dikkat edilmelidir.
7/24 En Yakın Tesisatçı?
Dairelerde temiz su boruları, zorunlu hâller dışında genellikle sıva altı döşenir. Bu sayede su borularının terlemesini önlemiş oluruz. Bina içinde katlara çıkan kolon boruları ise sıva üstü döşenir. Bunun nedeni ise, o ilin resmi su ve kanalizasyon idaresinin şartnamesidir.
Kaçak su kullanımının önünü almak için böyle bir yol izlenmekte. Ayrıca bu uygulama, ana hat üzerinde oluşabilecek muhtemel sorunlarda da müdahale etmeyi kolaylaştırmaktadır. Boruların geçeceği yerler marker kalem ile işaretlenir. Kırmaya başlamadan önce zarar verebilecek elektrik tesisatı gibi tesisat olup olmadığı kontrol edilir.
En yakın su tesisatı ustası? Temiz su tesisatının yapım aşamasının iyi düzenlenip planlanması hem işçilik hem de malzeme tasarrufu sağlar. Sıhhi tesisat boruları mutlaka duvardan döşenmelidir. Zeminde döşenecek boruların arızası durumunda değiştirilmesi ya da arızanın giderilmesi oldukça zordur. Sıcak su ağızları, daima solda olacak şekilde bırakılmalıdır.
Soğuk su tesisatında duvar içinde olan borulara izolasyon yapılmalı ki, terlemeye karşı önlem alınıp, borular uzun ömürlü olsun. Birbirinin üzerine gelen yatay borularda suyun altındaki borulara zarar vermemesi için soğuk su borusu en altta olmalıdır. Hidrofor ve su sayacından sonra bir basınç regülatörü ( basınç düşürücü ) konulması da önem arz ediyor.
Sıhhi Tesisatlar da Sık Görülen Arızalar?
Su tesisatı bulunduğumuz yapıların barındırdığı üç ana tesisat sisteminden biridir. Tuvalet, banyo, mutfak başta olmak üzere su kullanımı yaptığınız tüm bölümlerin arkasında büyük öneme sahiptir.
Su tesisatı ne işe yarar? Ev ve iş yerlerinde, inşaatların su ile ilgili tüm ihtiyaçları su tesisatı sistemi ile yerine getirilir. Örneğin bulaşık yıkarken kullanılan musluk suyu temiz su tesisatı tarafından sağlanır, bulaşık yıkama işlemi boyunca kullanılan su ise pis su tesisatı tarafından dışarıya iletilir. En basit örnekten de anlayabileceğiniz üzere su tesisatı bulunduğumuz yapılar için son derece önemlidir ve bu tesisatta meydana gelen bir arıza asla ihmal edilmemelidir.
- Her şeyde olduğu gibi su tesisatında kullanılan boruların da bir ömrü vardır. Bu borular zaman ilerledikçe çürümeye başlar ve tesisat sistemini kaldıramayacak kadar deforme olmuş olur. Bu deforme sonucunda su tesisatında su kaçakları ve çatlaklar oluşması muhtemeldir.
- Boruların birleştirilme işleminde bazı yardımcı tesisat malzemeleri kullanılır, bu malzemelerin zaman içerisinde yaşayacağı arızalar da su tesisatında problemlere neden olabilmektedir.
- Tesisat sisteminde birden fazla malzeme kullanılır ve bu malzemelerin tümü farklı özellikler barındırır. Demir içeriği zengin bir boru darbelere daha dayanıklı olurken plastik içerikli bir malzeme aynı dayanıklılığı göstermeyebilir. İşte bu gibi durumlarda su tesisatında bazı arızalara neden olabilmektedir.
- Oksitlenme kelimesini daha önce duymuş olmalısınız. Bu can sıkıcı sorun su tesisatı içinde geçerlidir, özellikle yıllanmış yapılarda meydana gelen bu oksitlenme boruların paslanmasına ve çürümesine neden olur. Çürüyen bir boru eskisi kadar dayanıklı olmadığı için su sızıntısı ve çatlaklara neden olur.
- Yeni bir eve taşındınız ve su tesisatı konusunda sorun mu yaşıyorsunuz? Bunun sebebi tesisat sisteminde kullanılan hatalı parçalar olabilir. Teknolojinin gelişmesi ile üretim aşamaları sorunsuz ilerliyor olsa da bazı durumlarda parçalar hatalı olarak üretilerek piyasaya sürülür. Bu hatalar tesisat sisteminize zarar veren etkenlerden biri olabilir.
- Herkesin bildiği gibi yeterince iyi arıtılmayan su bol miktarda kireç içerebilir. Bu kireç miktarı ne kadar çok olursa su borularına verdiği zararlar da aynı oranda artmış olur. Zaman içerisinde kireç ile kaplanan borular sadece su tesisatına zarar vermek ile kalmaz, aynı şekilde basınçlı suya ihtiyaç duyan beyaz eşyalarımızda da ciddi arızalar oluşturur.
Acil su tesisat ustası? Öncelikle su tesisatı konusunda ne kadar bilgili olursanız olun bu arızaları bireysel olarak çözmeye çalışmayın. Su tesisatı ciddiyet isteyen bir yapıdır ve bu yapılardan yaşanan arızalar sadece uzman kişiler tarafından giderilmelidir. Sizin de çözemediğiniz veya sürekli tekrarlayan su tesisat arızalarınız varsa 7/24 bize ulaşabilir fiyat alabilirsiniz.